Nieuws Oerein

Nieuwe publicatiekast voor Aldtsjerk
18-oktober-2015

In de huidige tijd van facebook, twitter en andere digitale informatiesystemen wordt er in Aldtsjerk ook nog gewoon gebruik gemaakt van een ouderwetse publicatiekast. Hier worden aankondigingen in opgehangen, maar ook verloren voorwerpen zoals brillen en handschoenen getoond.


Afgelopen zaterdag is er een schitterende nieuwe kast geplaatst. De kast is gemaakt door vrijwilligers Machiel Westerhof en Jan Hooghiemster. De materialen voor de kast zijn toegeleverd door Bouwbedrijf Hooghiemster uit Aldtsjerk en Roestvaststaalbedrijf Lascon uit Heerenveen. De familie Westra van Schilderbedrijf Westra uit Aldtsjerk verzorgde het schilder- en lakwerk. De kast werd met een speciale kraan van Sipke Castelein op de juiste plaats gezet. De bijdragen van genoemde bedrijven waren belangeloos. Zaterdag zelf waren er 6 vrijwilligers present om de kast te plaatsen, waarbij ze ook nog regelmatig werden voorzien van handige tips door voorbijgangers. Een mooi staaltje van, zoals de politiek het noemt, burgerparticipatie.
Tytsje Faber voert al sinds jaar en dag de regie over de publicatiekast. Aangezien zij zaterdag moest werken, ontving haar man Tjalling de sleutel van de nieuwe kast. Tytsje heeft aangekondigd dat zij, bij behoud van goede gezondheid, dit de komende 25 jaar ook nog zal blijven doen.
Na de onthulling van de kast werd er nog even serieus geëvalueerd in dorpshuis Oerein.
 
De onthulling van de nieuwe kast door de makers Machiel Westerhof en Jan Hooghiemstra.

Kijk hier voor meer foto's

 Email facebook twitter LinkedIn Hyves